ETA

Az ETA a hagyományos cseh formatervezés és a cseh minőség szimbóluma, és továbbra is a legismertebb háztartásigép márka a Cseh Köztársaságban. 1943 óta a piacon a minőséget, a modern dizájnt, a kiegészítők fejlesztését, az intelligens megoldásokat és az ügyfelek elégedettségét képviseli.

ETA – mindenki által ismert hagyományos márka

Az ETA egy hagyományos cseh márka, és az egyik vezető cseh háztartási kisgépgyártó. De ha azt mondjuk, hogy az ETA népszerű, nem mondunk semmi újat, mivel az ETA márka spontán ismertsége a cseh fogyasztók körében eléri a 96%-ot! Az ETA különféle kis háztartási készülékeket kínál, például:

Hogyan kezdődött az egész?

2007 óta az ETA a Benson Oak befektetési csoport tulajdonában van, de 1943-ban Jan Prošvic vállalkozó alapította, aki a csehországi Hlinsko kisvárosban kezdett elektromos vasalókat gyártani.

1952-ben a vállalat (az Elektro-Praga Hlinsko, állami tulajdonú vállalat néven) megkezdte az első porszívók gyártását a Cseh Köztársaságban. A cég nevét 1996-ban a védjegynek megfelelően ETA-ra változtatták.

A 2000-es évek elején a vállalat egy ideig az autók és az autóipari alkatrészek gyártása felé fordult, majd 2008-ban kezdett teljes mértékben a háztartási készülékekre összpontosítani, kiemelve az otthonok iránti elkötelezettségét egy Onyx porszívó lett a legkelendőbb porszívó 2009-ben a Cseh Köztársaságban.

Ma Az ETA továbbra is a cseh tervezésű és cseh minőségű háztartási készülékek hagyományának és történetének szimbóluma, és még mindig a legismertebb háztartásigép gyártó a Cseh Köztársaságban.

Az ETA mögött álló tervezők

Igaz, hogy az ETA praktikus háztartási gépeinek célja, hogy megkönnyítsék életünket, és gyorsabbá és kevésbé kiábrándítóvá tegyék a konyhában végzett munkánkat. Ennek ellenére az ETA nemcsak termékei minőségére és funkcionalitására, hanem stílusára és dizájnjára is ügyel.

1973-ban Stanislav Lachman, egy világhírű tervező lett az ETA háztartási elektromos készülékek tervezője. Leghíresebb tervei között szerepel egy kehely formájú konyhai robotgép, egy lézerpisztoly alakú hajszárító és a legvitatottabb ETA 211 vasaló, a világ akkori legnagyobb vasalófelületével.

2009-ben a márka megfiatalítása érdekében Zdeněk Veverka tervező, aki a Škoda Auto-val és a Forddal is dolgozott, számos formatervezési díjat nyert, valamint a West Bohemia Egyetem termék- és ipari formatervezési vezetője volt Plzeňben, a márka első hivatalosan kijelölt állandó tervezője lett. A termékek modern és vonzó dizájnt kaptak, amelyek minden modern belső térhez illeszkednek.

Az ETA küldetése és márkaértékei

Az ETA a termékminőségre, a modern dizájnra, a kiegészítők fejlesztésére, az intelligens megoldásokra és mindenekelőtt a vásárlói elégedettségre helyezi a hangsúlyt, és a cég küldetése, hogy teljes körű megoldást tudjon nyújtani ügyfelei háztartásának felszereléséhez háztartási kisgépekkel.