A terméket már nem értékesítjük

Durit Protect Plus palacsintasütő, Ø 27 cm

öntött alumínium, tapadásgátló felülettel

Keressen minket a +36 1 50 09 419 telefonszámon vagy az e-mail címen,és segítünk.

Termékleírás

A német WMF társaság által készített Durit Protect Plus palacsintasütő nagy kedvence lesz azoknak, akik imádják a palacsintát. Az Ön kedvenc palacsintája milyen? A nagymama jól bevált eperlekváros palacsintája? Édesanya vaníliacukorral gazdagon megszórt túrós palacsintája rumos mazsolával megspékelve vagy az új, modern sós változata például lazaccal és buggyantott tojással? A tapadásgátló felülettel ellátott öntött alumíniumból gyártott serpenyőn rendkívüli könnyedséggel készíthető palacsinta és omlett egyaránt.

A franciák körében az édes palacsinta „crêpes” néven ismert, a sós változata pedig az éttermekben, bisztrókban és cukrászdákban "galettes" elnevezés alatt található meg. Az igazi breton sós palacsinta hajdinalisztből készül.

A serpenyőn francia módra elkészített vagy a magyar konyhában is közkedvelt hagyományos palacsinta, különféle omletteket stb. játszva készíthetők el. Semmi nem ég oda, ezért nem kell felkaparni és kidobni a nem jól sikerült darabokat vagy nehézkesen forgatni a készülendő ételt. A kezében olyan segédeszköz lesz, mellyel könnyűszerrel készíthet csábítóan illatozó, finomabbnál-finomabb palacsintákat.

A serpenyő magja alumíniumból készült, mely könnyű, stabil anyag és kitűnően vezeti a hőt. Ezért a serpenyő egész felülete gyorsan és egyenletesen melegszik fel a kívánt hőmérsékletre, ám ugyanakkor főzéskor könnyen megtartható és korrigálható a hő. A készítendő ételeket épp ezért nem fontos egyfolytában forgatni. Minden étel pillanatok alatt kész lesz és tökéletesen átsül, így energiát és értékes időt takaríthat meg.

Ezért nem kell attól tartania, hogy a palacsinta közepe nyers marad a széle pedig megég. Minden egyes darab gyorsan és egyenletesen sül át, ez pedig nem csak idő- hanem energiatakarékos is lesz.

A serpenyő lapos formája és az alacsony, szinte alig észrevehető perem megkönnyíti a palacsinta és omlett forgatását, a serpenyő áthelyezését pedig a csúszásmentes nyél, mely tökéletesen fekszik a kézbe, teszi egyszerűvé. Legyen a palacsintakészítés mestere és nyűgözze le barátait azzal, hogy milyen könnyedén forgatja meg a palacsintát az alábbi serpenyőn és a levegőben egyaránt!

A Durit Protect Plus tapadásgátló felület tartós és ellenálló a karcolódásokkal szemben.

 • Durit Protec Plus tapadásgátló felülettel rendelkezik.
 • Ideális finom, vékony palacsinta készítésére.
 • Elkészíthető benne a francia édes „crêpes” vagy annak sós változata a "galettes" is.
 • Alumíniumból készült, mely kiváló hővezető képességgel rendelkezik.
 • Gyorsan és egyenletesen melegszik fel, a hő pedig könnyen korrigálható.
 • A serpenyő lapos, pereme alacsony, ezért az ételek könnyen megfordíthatók benne.
 • Az ergonomikusan kialakított nyél speciális, hőálló műanyagból készült.
 • Ideális kevés mennyiségű olaj használatával.
 • Minden főzőfelületen használható, beleértve az indukciós főzőlapot is.
 • A tapadásgátló felületre két év garancia vonatkozik.
 • Tisztítása könnyű, kézi tisztítás ajánlott.

Tippek a különféle zsiradékok használatához:

Kerülje a hidegen sajtolt olaj használatát a tapadásgátló réteggel bevont edényeknél, mivel magasabb hőfokon kémiai összetéte instabil, komponensei reakcióba léphetnek a tapadásmentes felülettel, így negatívan folyásolhatja be az edény tapadásgátló tulajdonságait.

A vajat, ill. a margarint nem szabad 150 °C-nál magasabb hőmérsékletre hevíteni (a margarin esetében ez az érték kicsit magasabb, kb. 170 °C). A vajon történő pirítás / sütés sok háztartásban nagy közkedveltségnek örvend, a következő ételek elkészítéséhez péládul ideális: tojásos ételek, palacsinta, panírozott húsok / sajtok / zöldségek, sült halak. A vajat mindig lassú tűzön kell melegíteni, fokozatosan, amint kis buborékok jelennek meg, csökkenteni kell a hőmérsékletet és meg kell várni, hogy a buborékok eltűnjenek. Ezt követően neki lehet kezdeni a sütésnek / pirításnak.

A legideálisabb tulajdonságokkal az átszűrt, tisztított vaj rendelkezik. Nem tartalmaz vizet, sem fehérjét, alkalmas kis lángon való használatra és magas, 190 °C – 210 °C-on történő hevítésre is. Különleges ízt ad az ételeknek.

Az hétköznapi növényi olaj, pl. a repce-, napraforgó-, vagy más kevert növényi olaj nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet, tehát akár a 190 °C – 220 °C-on történő hevítést is. Alkalmas az élelmiszerek többségének pirítására vagy bő olajban történő kirántására, elsősorban húsokhoz ideális. Használatánál ügyeljen arra, hogy ne feleslegesen ne legyen túlhevítve. Amennyiben az olaj füstölni kezd, túlságosan magas hőfokra hevítette.

A hidrogénezett növényi zsiradékok szintén nagyon jól bírják a magas, 190 °C – 220 °C-os hőfokokat. Általában ezeket tömbökben árulják, könnyen porciózhatók. Tökéletes az édes tészták (palacsinta) és panírozott élelmiszerek (rántott hús) sütéséhez, az aranybarna végeredmény talán ennél a zsiradéknál a legideálisabb.

KÓD: WM0570044291

Teljes termékleírás megjelenítéseA teljes termékleírás elrejtése