A terméket már nem értékesítjük

Damasteel PC szakácskés, 20 cm

Performance Cut, fa ajándékdobozban

Keressen minket a +36 1 50 09 419 telefonszámon vagy az e-mail címen,és segítünk.

Termékleírás

A Damasteel sorozat kései közé tartozik ez a robosztus és nehéz szakácskés is, melynek pengéje sima élű, széles és ellenálló. A penge mindkét oldalról enyhén hajlított, a késhegy felé csúcsosodó, ennek köszönhetően nagyon sokoldalúan használható: zöldségtisztításhoz, hússzeleteléséhez, karajdaraboláshoz, stb. Fűszernövények, zöldségek valamint dió- és mogyorófélék aprításához is használható (ilyen esetben hasonlóan kell használni, mint egy hintakést: a kés hegyét szilárdan a munkafelületen kell tartani, míg a pengével fel-le irányuló, gyors vágómozdulatokkal kell aprítani). A kés ráadásul úgy van kialakítva, hogy halat is lehessen vele filézni.

A Damasteel sorozat késeiről:

 • Csúcsminőségű rozsdamentes Damasteel acélból készülnek, élességük szinte felülmúlhatatlan.
 • A kések pengéjét a damaszkuszi acélra jellegzetes gyönyörű erezet díszíti.
 • Performance Cut technológiával gyártott élük van, mely kifogástalan minőségű és rendkívül ellenálló.
 • Egyetlen darab acélból vannak kovácsolva.
 • A kések keménysége a Rockwell-skála szerint kb. 60 HRC.
 • Ergonomikus nyelük van, amely matt rozsdamentes Cromargan® acélból van gyártva.
 • A kések kézvédővel (ujjvédővel) rendelkeznek, hogy a kések fogása biztonságosabb legyen.
 • Professzionális, sima és egyenletes kidolgozás a higiénikusság és tisztíthatóság érdekében.
 • A kések éle a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át.
 • Könnyen tisztíthatóak, kézzel történő mosogatást ajánljuk.
 • A Damasteel sorozat termékeihez mutatós, fából készül ajándékdoboz is jár.
 • A sorozat több, nemzetközileg elismert formatervezési díjat nyert.

A Damasteel sorozat kései valódi műalkotások, melyekben egyesül a damaszkuszi acél tökéletessége a modern gyártási technológiák lehetőségeivel. Lenyűgöző ajándék bárkinek, aki valóban értékelni tudja ezt az egyedülálló késkollekciót, a penge különlegességét és páratlan élességét.

A damaszkuszi acélból készült késeket karakteres erezetükről azonnal fel lehet ismerni. Ez a jellegzetes erezet a WMF Damasteel kések esetében két anyag – a PMC 27 és a RWL 34 – kb. 120 rétegben történő összekovácsolásával, majd csiszolásával, és az ezt követő sav általi maratásával jön létre. A professzionális kivitelezésnek köszönhetően a kézvédő és a kések nyele között rendkívül sima az átmenet, ennek köszönhetően higiénikusak és könnyű őket tisztítani, elég csak folyó csapvíz alatt leöblíteni őket.

A WMF társaság a Performance Cut technológia segítségével olyan páratlan minőségű késeket gyárt, melyeknek élettartama kétszer hosszabb, mint amennyit a normák megszabnak. A sík csiszolásnak köszönhetően a Damasteel pengék rendkívül ellenállóak a sérülésekkel szemben és hihetetlenül sokáig megtartják élességüket.

A felhasznált alapanyagokról és a gyártási technológiáról

A kések gyártásához Damasteel nevezetű, svéd, rozsdamentes damaszk acélt használnak, amelyet porkohászati eljárással hoznak létre. Ezt a speciális porkohászati eljárást 1969-ben szabadalmaztatták. A világ legkiválóbb késacéljainak egyikéről van szó. Ez a késacél két kiváló acél – az RWL-34 és a PMC-27 - legjobb tulajdonságait hordozza magában. Az RWL-34 már önmagában egy csúcsminőségű acél, neki köszönhető a kések keménysége (összetételét tekintve az ATS-34 késacélnak felel meg, 0,2 %-nyi vanádium adalékkal), míg a puhább szerkezetű PMC-27 acél biztosítja a kések rendkívüli él-stabilitását és strapabírását (összetételét tekintve a 12-C-27 késacélnak felel meg).

A porkohászati eljárás lényege, hogy az eljárás során a fémet megolvasztják, majd gyorsan forgó tárcsára öntik, miközben sűrített levegővel vagy gőzzel porlasztják, és azonnal hűtik. A kapott porszemcséket vákuumos közegben összepréselik és az olvadási pontjukhoz közeli hőmérséklet mellett homogén blokkokat alkotnak belőlük. Porkohászati eljárással az acélt szénrészecskékkel és más ötvözetekkel lehet gazdagítani és pont ez teszi különlegessé az eljárást, hiszen klasszikus módszerekkel ezt végrehajtani lehetetlen.

A Damasteel acél gyártása során az alap porkohászati eljárás annyiban módosul, hogy a porszemcsék préselését megelőzően a porlasztás útján nyert RWL-34 és PMC-27 acélszemcséket váltakozva rétegezik. Az így keletkezett homogén blokkon különféle mintákat alkotnak, amelyeket a kovácsolást és a csiszolást követően vegyi úton tesznek láthatóvá. A pengét gyönge sav maró hatásának teszik ki, aminek hatására létrejön az egyedi, többféle árnyalatú mintázat. A savtól kevésbé megtámadott keményebb fém sötétebb marad, a jobban megtámadott puhább fém ellenben világosabb lesz. A Damasteel előnye a klasszikus kovácsolási módszerekkel előállított damaszk acéllal szemben az, hogy ellenáll a korróziónak.

A speciális Performance Cut technológia egyesíti a klasszikus késkovácsolás és a modern technológiai eljárások előnyeit. A végeredmény a lehető legjobb minőségű késél. A kések tökéletes pontosságú élének titka a konstans szögben való csiszolásban rejlik. A sík csiszolásnak köszönhető a kések rendkívüli élessége.

A kézvédő (ujjvédő) a penge része, biztosítja a súly pontos eloszlását és a kés pontos koordinációját. A kézvédő egyenletesen és szabályosan megy át a nyélbe, így a kés tartása és használata nagyon kényelmes.

Az ergonomikus késnyél kiváló minőségű rozsdamentes Cromargan® acélból készül, amely 72 %-ban acélból, 18 %-ban krómból és 10 %-ban nikkelből tevődik össze. Ez az alapanyag tartós, nem rozsdásodik és ellenáll az étkezési savaknak. A Cromargan® acél gyönyörűen csillog és könnyű karbantartani.

A WMF kések karbantartása

A Damasteel kések nem tisztíthatóak mosogatógépben. Az ilyen kiváló minőségű késeket kíméletes módon, kizárólag folyó csapvíz alatt, kézzel szabad csak tisztítani.

A WMF kések élezése

Minden kés idővel élezésre szorul, de a legideálisabb az, ha egy kés minden használat után meg van fenve fenőacéllal. A Damasteel PC sorozat késeinek élezéséhez kerámia fenőacél (a fenési szög 13°-os kell, hogy legyen) vagy fenökő használatát ajánljuk.

KÓD: WM1880399998

Teljes termékleírás megjelenítéseA teljes termékleírás elrejtése