WÜSTHOF

Classic Ikon 2 részes késszett: Santoku késsel

2 részes szett

 • 58 763 Ft
 • raktáron 1 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: WU9276
Márka: WÜSTHOF
Sorozat: WÜSTHOF Classic Ikon
Anyag: 58 HRC keménységű penge
egy darabból kovácsolt
kézzel csiszolt
nyél: műanyag
PEtec - speciális késélesítő technika
X50CrMoV15 acél

Termékleírás

A 2 részes Classic Ikon késszett a következőket tartalmazza:

 • 1 x Classic Ikon zöldségkés, pengehossz 8 cm, termékkód: WU4006
 • 1 x Classic Ikon Santoku kés, pengehossz 17 cm, termékkód.: WU4176

A Classic Ikon késekről

 • Elegáns, kiváló minőségű kések egyenesen Solingen városából, a késgyártás otthonából.
 • Profi gasztronómiai és hétköznapi használatra egyaránt jók.
 • Fekete nyelük van, speciális szintetikus anyagból gyártva , melyet a márka acél logója díszíti.
 • Ergonomikus kialakítású nyél, 3 szegecses illesztéssel, kellemes tapintású.
 • Csúcsminőségű, németországi ötvözött acélból készülnek – X50CrMoV15.
 • Rendkívül hosszan tartó élük van, ami könnyen karbantartható.
 • 58 HRC Rockwell keménység.
 • Számítógépes irányításúPEtec eljárással élezett pengék.
 • Precíz, kézzel fent és csiszolt él.
 • A gyártásukat szigorúan ellenőrzik, korszerű, lézeres technikákkal.
 • Rövidebb kézvédővel rendelkeznek, ami a penge élének teljes hosszában való használatát és könnyebb élezését teszi lehetővé.
 • A kézvédő és a nyél között sima az átmenet.
 • Hézagmentes kialakításuk van, a baktériumok nem rakódnak le a felületükön.
 • Tisztíthatók mosogatógépen – ennek ellenére a penge minőségének megőrzése érdekében a kézzel történő tisztítást ajánljuk.
 • Meghosszabbított, 15 éves garanciával rendelkeznek a gyártási és anyagi hibákra.
 • A sorozat elnyerte az Egyesült Államok NSF minőségi tanúsítványát.

A WÜSTHOF kiváltképp nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel gyártja a késeit, ahogy az egy Solingeni késgyártótól elvárható. A Classic Ikon kések egy nagyon elegáns, dinamikus formavilágot képviselnek a márka termékpalettáján. A kések pengéje egy darab ötvözött acélból van kovácsolva, mely a kiváló minőségű alapanyagoknak és a precíz technológiai eljárásoknak hála rendkívül hosszantartó éllel rendelkezik.

A Classic Ikon kések nyele strapabíró, szintetikus fekete anyagból van gyártva, klasszikus háromszegecses illesztéssel. Kialakítása ízléses és esztétikus. Szintetikus anyaga nyugodtan tisztítható lenne mosogatógépben, de a penge minőségének megőrzése érdekében a kézi tisztítást ajánljuk.

A WÜSTHOF kések számítógépes irányítású élezése tökéletesen éles pengéket eredményez. Az élezés folyamata dióhéjban elmondva úgy fest, hogy először lézerek segítségével pontos méréseket végeznek, majd az adatokat továbbítják a számítógépbe, a számítógép pedig minden egyes pengéhez individuális élezési szögeket állít be az élezőrobotoknak. Az így készített penge rendkívül hosszantartó és tökéletesen egyenletes élt kap, valamint könnyen újraélezhető.

Nem utolsó sorban, meg kell még említenünk, hogy a kések elnyerték az Egyesült Államok NSF minőségi tanúsítványát. Az NSF egy független, önálló szervezet, amely az élelmiszeriparban használt anyagok és termékek regisztrálásával és certifikálásával foglalkozik. Az NSF szabvány követelményei rendkívül szigorúak, egyidejűleg vizsgálja a egészségre ártalmas anyagok jelenlétét, a gyártási procedúra környezeti hatásait és a termékek használatának biztonságát. A termékeken látható NSF logó tehát a minőség és a környezettudatos kivitelezés biztosítéka.

A felhasznált alapanyagokról és technológiákról

A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.

Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.

A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A WÜSTHOF kések élezése

Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.

Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.

A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.

GYARTÓ KÓDJA: 9276

A márkáról WÜSTHOF

WÜSTHOF

A WÜSTHOF minőségi késekkel foglalkozó német családi cég. A márkát 1814-ben alapították Solingenben, a hosszú késgyártási hagyománnyal rendelkező városban. A kínbálatukban csúcskategóriás késeket talál, amelyek szigorú minőségellenőrzésen esnek át. Ezért kedvelik a szakemberek világszerte.