Kód: ST12612487
Márka: Staub
Sorozat: Staub Vitamines gránátvörös
Dizájner: Ri
Szín / méretek: gránátvörös; Ø 24 cm; 2,4 liter; súly 4 kg
Anyag: használható indukciós főzőlapon
Staub öntöttvas

Termékleírás

A magasfalú Chistera lábasban főzött ételek tökéletesek: ízviláguk fenséges, állaguk hibátlan, színviláguk gazdag. A fedél speciális kialakítása, mely a "Chistera Drop-Structure" nevet viseli, az edényben lévő aromás vízgőz folyamatos cirkulációját biztosítja, ideális feltételeket teremt így a lassú tűzön történő főzéshez és pároláshoz. A Staub edényekben nagyon egyszerűen, nagyon finom ételeket lehet főzni!

Az öntöttvas edények különlegessége, hogy minél többet vannak használva, annál jobbak! Használatuk során természetes tapadásgátló réteg alakul ki rajtuk, ugyanis a natúr zsírokat és olajakat az öntöttvas a pórusaiba abszorbálja. A Staub edényeket a páratlan tulajdonságaiknak köszönhetően a gasztronómiai elit képviselőitől kezdve a hétköznapi háziasszonyokig mindenki csodálja és dicsőíti. Sokáig megőrzik a hőt, kiemelik a bennük főzött ételek sajátos ízeit és nyugodt szívvel kijelenthető róluk, hogy tönkretehetetlenek. A Staub edények ráadásul rendkívül impozánsak, így közvetlenül az asztalon is lehet belőlük tálalni.

A Chistera magasfalú lábas jellemzői:

 • Ideális pároláshoz és sütéshez, kiváló rizottó, lecsó és sültburgonya készíthető benne.
 • Innovatív fedele van: a "Chistera Drop-Structure" kialakítás az aromás vízgőz folyamatos cirkulációját biztosítja, így a benne készített ételek rendkívül szaftosak.
 • Zománcozott öntöttvasból készül, mely kifogástalan hővezető képességekkel rendelkezik.
 • Az edény belső felülete matt fekete.
 • Festése tartós, nem rozsdásodik, valamint rendkívül strapabíró, így felülete egykönnyen nem sérül meg.
 • Az edény alja teljesen sima, bármilyen tűzhelyen használható, beleértve az indukciós főzőlapot is.
 • Sütőben 250 °C-ig használható.
 • Örökéletű elegancia jellemzi.
 • Tálalásra is alkalmas.
 • Ergonomikus fogantyúi vannak, melyeknek kényelmes a fogása.
 • Használat után elég csak sima forró csapvíz alatt tisztítani, majd szárazra törölni.
 • Franciaoszágban gyártják.

"Chistera Drop-Structure"

A speciális, "Chistera Drop-Structure" kialakítású öntöttvas fedelet Samuel Accoceberry tervezte, aki a francia Staub társasággal már több évtizede együtt dolgozik.

Más fedőknél a kicsapódott pára a fedél alján összegyűlik, majd mennyiségtől függően lecsurog az edényfalon, a Chistera fedél esetében a páracseppek viszont egyenletes mértékben és egyenletes mennyiségben csepegnek az ételre, így az edényben sülő étel nem szárad ki és rendkívül szaftos lesz.

A fedő alján található különleges, strukturált felület összegyűjti a kicsapódott páracseppeket és ezzel meggyorsítja az edényben lévő természetes cirkulációs folyamatot. A fedő egyedülálló kialakítását a baszk Pelota labdajátékból ismert ütő ihlette, melyet a játékosok egyszerre a labda eldobásához és elkapásához használnak. Ugyanezen az elven alapul a fedő struktúrája is, mely az ételből kicsapódott aromás vízgőzt visszajuttatja az ételbe.

GYARTÓ KÓDJA: 126 124 87

A márkáról Staub

Staub

A Staub egy francia márka, amely az egész világon ismert öntöttvas edényeket gyárt. A Staub-edényeket, serpenyőket vagy tálalóedényeket több mint 50 országban értékesítik, és nem véletlen, hogy a cég neves francia márkává vált.