Riedel

Borospohár Chablis/Chardonnay Sommeliers

1 db/csomag

  • 28 899 Ft
  • elfogyott, kiárusítva
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Termékleírás

A legnemesebb és legdrágább száraz fehérborok közül több épp ebből a fajtából készül, amely a burgundi régióból származik, és ma már világszerte szinte minden borvidéken termesztik.

Különösen a tengerentúlon a Chardonnay népszerűsége az olajos szerkezetén, kiegyensúlyozott tölgyes, vajas ízén alapul alacsony savassággal. Ebből a fajtából magas alkohol tartalmú borok készülnek, melyeket gyakran tölgyfa hordóban érlelnek. A borászok a borba néha borkősavat adnak, hogy ezzel kiegyensúlyozzák az alacsony savanyúságát.

A Chablis / Chardonnay Sommeliers pohár úgy lett megtervezve, hogy az alacsony savasságot kiegyensúlyozza az alkohol és a bor gazdag aromája, kihangsúlyozza a bársonyos, lágy szerkezetét, kiemeli a gyümölcsös aromát és a bornak hosszú, kiegyensúlyozott ízt biztosít. A Riedeltől származó klasszikus alak lehetővé teszi a fiatal boroknak, hogy kimutassák jellegzetes frissességüket, míg az érettebb boroknál támogatja a diós, fűszeres, ásványi aromájukat, ami e fajtánál annyira tipikus.

A Chablis / Chardonnay Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz javasoljuk:

  • Albarino, Bourgogne Aligoté, Bordeaux (fehér)
  • Burgundia (fehér), Chablis, Chardonnay, Chenin Blanc
  • Corton-Charlemagne, Cortese, Hermitage blanc
  • Marsanne, Meursault, Montagny, Morillon, Pinot (Blanc, Grigio, Gris)
  • Rulandia, St. Joseph (blanc), Sauvignon blanc (Barrique)
  • Sauvignon-Sémillon (Barrique), Vernatsch, Viognier

SOMMELIERS poharak:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

GYARTÓ KÓDJA: 4400/0

A márkáról Riedel

Riedel

A német Riedel márka üvegpoharaiban ötvözi a több mint 250 éves hagyományt a modern technológiákat és az innovációt. A márka a professzionális sommelierek és a borok szerelmeseinek körében építette ki nevét poharaival, amelyek alakját az egyes borfajták karakterének rendelték alá. A Riedel üveggyár termékei garantálják az első osztályú minőséget, a kiváló funkcionalitást és a kiválasztott dizájnt

Kód: RD44000WP
Márka: Riedel
Sorozat: Riedel Sommeliers
Szín / méretek: magasság 21,6 cm, térfogat 350 ml
Anyag: kézi gyártmány
kézzel fújt
kristály
tisztítható mosogatógépben