Wok serpenyők

összesen 6 termék
Wok 30 cm, üvegfedővel, sötétkék, Staub
97 960 Ft
ST1312991
Wok 30 cm, üvegfedővel, grafit szürke, Staub
80 740 Ft
ST1312918
Wok 30 cm, üvegfedéllel, cseresznye színű, öntöttvas, Staub ST1312906
Wok 37 cm, üvegtetővel, cseresznye színű, öntöttvas, Staub ST1313906
Wok 30 cm, üvegtetővel, fekete, Staub
79 930 Ft
ST1312923
Kültéri wok VARIO 36 cm, öntöttvas, Rösle
45 410 Ft
ROS25409

Wok – mi az a wok, és hogyan néz ki?

A wok egy mély, kerek aljú serpenyő, amelyet jellemzően a kínai konyhában használnak. Formájának köszönhetően tökéletes serpenyőben sütéshez (a hús vagy a zöldségek gyors sütésének technikája nagy lángon, keverés fürgén). A wok tál alakú és vékony falú. A gömbölyű fenék a hőt koncentrálja, így viszonylag kevés olajjal gyorsan elkészíthető az étel.

A wokok hosszú fogantyúja megkönnyíti a serpenyő mozgatását, miközben a hozzávalókat egyidejűleg rázza. A wokok általában egy kis fogantyúval is rendelkeznek az ellenkező oldalon, ami megkönnyíti a serpenyő áthelyezését a tűzhelyről a konyhapultra vagy az asztalra.

Mire használható a wok? Mit lehet főzni wokban?

Ha azt szeretné tudni, hogy szüksége van-e wokra, és csak kínai stílusú ételek készítésére alkalmas-e, szeretnénk biztosítani, hogy a hagyományos wok egyedi kialakítása miatt különféle konyhai feladatokra is alkalmas, mint pl.:

  • keveréses sütés
  • sütés (olajon)
  • zöldségek vagy tenger gyümölcsei párolása (ha speciális betéttel használják)
  • főtt étel (rizs stb.) vagy leves főzése (vízzel töltött állapotban)

A wok jobb, mint egy hagyományos serpenyő?

A wok használata jobb, ha kevergetve szeretné megsütni a hozzávalókat. Lehetővé teszi az étel folyamatos feldobását, és lerövidíti a főzési időt, ami koncentrálja az ízeket. A wokban való ételkészítés varázsa a magas hőmérsékleten rejlik, ezért mindig győződjön meg róla, hogy közepes lángon előmelegíti, mielőtt elkezd főzni. A wok rövidebb főzési időt kínál, több étel elfér benne, és kevés olajjal is készíthet ételeket, de több szakértelmet igényel, mint egy hagyományos lapos serpenyő.

Használható a wok elektromos tűzhelyen?

Ha elektromos tűzhelyen szeretné használni a wokot, válasszon egy lapos aljú wokot (ne egy kerek fenekűt, amelyhez wokgyűrű szükséges). Ne feledje azonban, hogy a lapos fenekű wok megkarcolhatja a tűzhely üvegfelületét, ezért legyen óvatos.

A Kulina különböző típusú wokokat kínál. Legtöbbjük tapadásmentes felülettel rendelkezik, és néhányuk titánnal edzett (lásd a Woll márka wokjait). Egyesek indukcióra is alkalmasak, és ha minőségi vasból készült wokot keres, válassza a de Buyer márkáját. Megtekintheti a legkeresettebb wokokat is itt, vagy elolvashatja a teljes útmutatónkat serpenyő vásárláskor.