Séf kések

összesen 38 termék
Szakácskés KINEO 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND Outlet
26 390 Ft –30 %
18 430 Ft
WM1896156032
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
KULINA WEEKEND
125 290 Ft –15 %
106 400 Ft
WU1061200120
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND
46 370 Ft –15 %
39 410 Ft
WM1880396032
Szakácskés SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
286 790 Ft
YAX37200
Szakácskés CLASSIC LINE 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND
18 890 Ft –27 %
13 750 Ft
WM1874666030
Szakácskés MO-V 20 cm, Samura
KULINA WEEKEND
20 090 Ft –19 %
16 140 Ft
SMRSNMVSN
Szakácskés RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
94 990 Ft
YAX36600
Szakácskés ZEN 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
75 290 Ft
YAX35500
Szakácskés SUPER GOU 20 cm, piros, Yaxell
Újdonság
209 790 Ft
YAX37100
Szakácskés K2213244 20 cm, Tefal
KULINA WEEKEND
7 510 Ft –15 %
6 380 Ft
TEFK2213244
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését