Konyhai ollók

összesen 21 termék
Konyhai olló TOUCH, fekete, WMF
KULINA WEEKEND
5 390 Ft –22 %
4 190 Ft
WM1879206100
Baromfiolló, WMF
KULINA WEEKEND
24 240 Ft –15 %
Baromfiolló, WMF
Raktáron (3 db)
20 600 Ft
WM1883206030
Konyhai olló, WMF
KULINA WEEKEND
9 990 Ft –21 %
Konyhai olló, WMF
Raktáron (1 db)
7 850 Ft
WM1882469990
Fűszernyíró olló, WMF
KULINA WEEKEND
6 430 Ft –15 %
Fűszernyíró olló, WMF
Raktáron (18 db)
5 460 Ft
WM1882486030
Konyhai olló INGENIO K2071314, Tefal
KULINA WEEKEND
7 390 Ft –19 %
5 950 Ft
TEFK2071314
Baromfiolló 24 cm, F.Dick
KULINA WEEKEND
39 430 Ft –22 %
30 550 Ft
FDCK9008624
Konyhai olló, fekete, ZWILLING
KULINA WEEKEND
35 890 Ft –26 %
26 460 Ft
ZW43927200
Olló TWIN L 20,5 cm, Zwilling
KULINA WEEKEND
11 290 Ft –15 %
9 590 Ft
ZW41370001

Konyhai olló - egy többcélú konyhai eszköz

Konyhai ollók - mik azok és mire használják őket?

AKonyhai olló , más néven "konyhai olló" vagy "szakácsolló", a konyhai használatra készült olló egy speciális típusa. Általában robusztus, éles pengékkel és erős fogantyúkkal készülnek, és számos feladatra használják őket, amelyek közül néhányat az alábbiakban felsorolunk:

  • Baromfi feldarabolása: A Konyhai olló jól használható erre a feladatra, mivel gyorsan átvágja a puha csontokat és ízületeket.
  • Húsvágás: A húsról a felesleges zsírt főzés előtt konyhai olló vághatja le.
  • Gyógynövény aprítás: A fűszernövényeket gyorsan és könnyen apró darabokra lehet aprítani, anélkül, hogy zúzódások vagy sérülések keletkeznének a konyhai ollóhasználatával. Mezzalunáinkat is megtekintheti.
  • Zöldségszeletelés: A zöldségek apró darabokra vágásához salátákhoz vagy levesekhez használjon konyhai olló.
  • Pizzavágás: A pizza szeletekre vágásához is használható Konyhai olló , különösen, ha a pizza héja vastag vagy ropogós. Megnézheti pizzakéseinket is.

A Kulina oldalon olyan jól ismert márkák konyhai olló találhatók, mint például a Fiskars, Zwilling, és WMF amelyek kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak és sokoldalúak.

A konyhai olló különbözik a hagyományos ollótól?

Természetesen van néhány lényeges szempont, amelyben a konyhai olló különbözik a hagyományos ollóktól. Íme a legfontosabb különbségek:

  • Alak és kialakítás: Így alkalmasabbak keményebb vagy vastagabb anyagok és élelmiszerrészek, például cérna, csontok vagy zsír átvágására. A nagyobb teljesítmény és irányíthatóság érdekében gyakran szélesebb pengékkel, hosszabb nyéllel és erősebb forgáspontokkal rendelkeznek. Ezek is borotvaélesek, és olyan kiegészítő funkciókkal is fel vannak szerelve, mint a nyélbe épített kupaknyitó, diótörő vagy halszálkásító.
  • Anyagok: A rozsdamentes acél, amely rozsdamentes és könnyen tisztítható, gyakran használják konyhai olló készítéséhez, mivel ez egy olyan anyag, amely biztonságosan használható a konyhában. Ezenkívül egyes konyhai olló olyan funkciókat kínálnak, mint a csúszásmentes fogantyúk vagy a visszahúzható pengék az egyszerűbb tisztítás érdekében.
  • Élelmiszerbiztonság: A Konyhai olló szigorúbb biztonsági előírásoknak kell megfelelnie, mint a hagyományos ollónak, mivel élelmiszerekkel való használatra szánják. Például egyszerűen tisztíthatónak és sterilizálhatónak kell lenniük, és olyan anyagokból kell készülniük, amelyek nem szennyezik az élelmiszereket, és nem tartják meg a baktériumokat.