Fazekak szószokhoz

összesen 22 termék
Lábas DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, fedővel, Tefal
11 590 Ft
TEFG7192355
Lábas COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
11 470 Ft
TEFB9212274
Lábas COMPACT CUISINE 2,5 l, 20 cm, fedővel, WMF
41 610 Ft
WM791206380
Pan INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
14 470 Ft
TEFL7630532
Lábas INGENIO UNLIMITED 18 cm, ezüst, Tefal
12 540 Ft
TEFL7632932
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
13 990 Ft
TEFL7632832
Lábas PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
27 220 Ft –12 %
23 810 Ft
ZW71085160
Lábas DUETTO+ G7192255 16 cm, Tefal
10 490 Ft
TEFG7192255
Lábas BONN 16 cm, 1,4 l, Fissler
36 500 Ft
FS86152161000
Tapadásmentes serpenyő INGENIO UNLIMITED L7633032, 20 cm, Tefal TEFL7633032
Lábas ORIGINAL-PROFI COLLECTION 20 cm, 1,9 l, Fissler FS84148201000
Lábas WHITE LINE 1,1 l, Eva Solo
30 730 Ft –25 %
22 930 Ft
ES256611
Lábas TWIN CLASSIC 16 cm, Zwilling
33 460 Ft –5 %
31 740 Ft
ZW66585161
Lábas PRO 16 cm, fedővel, rozsdamentes acél, Zwilling ZW65125160
Lábas TWIN CLASSIC 14 cm, Zwilling
32 640 Ft –21 %
25 710 Ft
ZW40915140
18 cm Lábas TWIN CLASSIC 18 cm, Zwilling
36 080 Ft –16 %
30 140 Ft
ZW40915180
Fazék ADAMANT 18 cm, fekete, alumínium, Fissler
40 690 Ft
FS156155181000
Lábas INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
11 390 Ft
TEFB8642274
Lábas VITALITY 16 cm, tálakkal, Zwilling
38 540 Ft –25 %
28 730 Ft
ZW66465160

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.