Csontozókések

összesen 11 termék
Csontozó kés CLASSIC 18 cm, Wüsthof
45 990 Ft
WU1030103818
Japán csontozó kés EYES 14,5 cm, Dellinger
26 140 Ft
DNGRSXLKHAUS65
Csontozó kés ZEN 15 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
60 490 Ft
YAX35506
Csontozó kés CARBON FRAGMENT 15 cm, fekete, Dellinger DNGRH140B
Csiszolókés 1905 9 cm, F.Dick
24 170 Ft –12 %
21 230 Ft
FDCK8194709
Csiszolókés PINK SPIRIT 9 cm, pink, F.DICK
20 920 Ft
FDCK817470979
Hámozókés RED SPIRIT 9 cm, F.Dick
23 560 Ft –20 %
18 790 Ft
FDCK8174709
Csontozó kés GOURMET 14 cm, Wüsthof
23 840 Ft –5 %
22 640 Ft
WU1035046114
Csontozó kés MO-V 15 cm, Samura
18 020 Ft –10 %
16 110 Ft
SMRSNMVVN
Csontozó kés 15 cm, Victorinox
10 010 Ft
VN5666315

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.